Thursday, February 10, 2022

Att skjuta en elefantuppsatsanalys

Att skjuta en elefantuppsatsanalys



Gå till innehållet Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria essäprover om vilket ämne som helst. Han trodde att mahouten på ett fredligt sätt kunde bringa den under kontroll. Hans konfliktresultat är det faktum att han hatar det brittiska imperiet vilket borde få honom att tycka synd om det burmesiska folket, men han gör det inte. Elefanten rörde sig inte utan verkade försöka slå den överväldigande smärtan som den penetrerande kulan orsakade. Dock detta skjuta en elefantuppsatsanalys orsakas av hans lojalitet mot sitt jobb även om han känner till imperialismens ondska från första hand, skjuta en elefantuppsatsanalys. Med det andra skottet försökte han komma på fötter igen och det tredje skottet förde ner honom men han verkade kämpa för att hålla sig på fötterna tills han till slut föll. Uppsatsen avslutas sedan med en beskrivning av den likgiltighet som britterna känner gentemot lokalbefolkningen.





Imperialism i George Orwells Shooting an Elephant



Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra gratis uppsatsprover på skjuta en elefantuppsatsanalys ämne, skjuta en elefantuppsatsanalys. Att skjuta en elefantuppsatsanalys dags för dig att spika dina betyg! Uppsatsens skicklighet och skönhet är att den lyckas kombinera en känsla av levande, vardaglig beskrivning med intensiv meditation över livet, döden och ansvarets natur. Behöver en unik uppsats om "Shooting an Elephant Analysis"? De eländiga fångarna som kurar ihop sig i de stinkande kvarteren skjuta en elefantuppsatsanalys, de gråa, kuvade ansiktena på de långtidsfångade, de ärrade skinkorna på männen som hade blivit fastnade av bambu - allt detta förtryckte mig med en outhärdlig skuldkänsla.


Denna spänning mellan det godtyckliga i hans situation och nödvändigheten av jobbet som han måste göra förs genom uppsatsen. Det ligger vid hörandet av huvuduppgiften som den beskriver. När Orwell får besked om att han måste kontrollera en tam elefant som har gått härjande, kommenterar han att lokalbefolkningen är hjälplös eftersom de är obeväpnade. Denna verkliga känsla av godtycke uppvägs av beskrivningar av förstörelsen som elefanten har orsakat. Hans ansikte var täckt av lera, ögonen vidöppna, tänderna blottade och grinade med ett uttryck av outhärdlig smärta, skjuta en elefantuppsatsanalys.


Allt eftersom uppsatsen fortskrider möter Orwell elefanten, som nu har återvänt till sitt tama tillstånd och han uppmärksammar återigen den löjliga karaktären hos uppgiften som han känner att han måste utföra. Det är en allvarlig sak att skjuta en fungerande elefant — motsvarande att förstöra en enorm och kostsam maskin. Och om det hände var det ganska troligt att några av dem skulle skratta. Beskrivningarna av elefantens död presenteras i en dokumentär stil som uppnår ett patos genom sin saklighet. Snarare lämnas elefanten att dö utan någon tröst. Uppsatsen avslutas sedan med en beskrivning av den likgiltighet som britterna känner gentemot lokalbefolkningen. På detta sätt visar den Orwell som både ett offer för omständigheterna och som villig deltagare i deras förevigande.


Varför inte göra ett unikt papper åt dig? Använd kod: ANPASSAD Hoppa till innehåll Glöm hela natten och hitta lite skrivinspiration med våra kostnadsfria uppsatsprover om vilket ämne som helst. Söka efter:. Beställ nu. Gör min uppsats Använd kod: CUSTOM20 Koden kopierad! Använd den i kassan.





vad är avhandlingsförklaring i uppsats



Odjuret hade redan orsakat förödelse. Den hade dödat en ko, förstört fruktstånd och bestånd och till och med ventilerat sin ilska på kommunalbilen. Underinspektören som hade ringt Orwell väntade på honom med två poliser. Det var en av de fattigaste hörnen av staden fylld endast med hyddor med halmtak. Orwell kunde inte få någon säker information från lokalbefolkningen. Alla var i ett tillstånd av förvirring. Orwell själv kände sig vilsen. Han noterar att i öst, ju mer exakt en beskrivning verkar, desto mer inexakt ser den ut när du närmar dig den verkliga scenen. Folk pekade åt olika håll och Orwell hade börjat tro att det var ett spratt.


Plötsligt hörde han ett ljud på ena sidan där en kvinna skutade bort några barn. Mannen hade hamnat under elefantens fötter. Odjuret hade plötsligt dykt upp där och plockade mannen i sin bål innan han malde honom med fötterna. Liket såg djävulskt ut med vidöppna ögon och skinn från ryggen. En ordningsvakt kom med geväret med fem patroner och några burmaner informerade författaren om att odjuret befann sig i ett risfält i närheten. Lokalbefolkningen var entusiastiska över att se geväret och började följa författaren. De var intresserade av att se elefanten skjutas ihjäl. Orwell hade inte för avsikt att döda djuret utan hade skaffat geväret bara för att skydda sig ifall odjuret skulle bli vilt; han hade redan börjat känna sig dum.


Den feta besten stoppade i sig när Orwell närmade sig. Folkmassan bakom Orwell växte sig större. De flesta av dem följde honom som om de följer en procession. Det var en tam elefant och så fort Orwell såg den visste han att han inte kunde skjuta den eftersom det skulle vara som att slösa bort en kostsam maskin. Elefanter gjorde det mesta av det tunga arbetet under den perioden och att förlora en elefant innebar att förlora 50 eller arbetare. Han trodde att mahouten på ett fredligt sätt kunde bringa den under kontroll. Men folkmassan runt honom hade växt. Minst två tusen stod bakom Orwell.


Storleken på publiken fick Orwell att svettas. Han trodde att han skulle behöva döda elefanten eftersom dessa människor var intresserade av att se elefanten bli dödad. Deras gula ansikten var ivriga att se djuret dö och Orwell var under ökande press att låta dem ha en trevlig show. Han kände sig som en docka innan folkmassan bakom honom. Det fick honom att inse att han måste agera enligt konventionen. Som förtryckare förlorar han inte bara sin image utan också förtroende, välvilja och framför allt kärleken till massorna som den försökte styra. Det var omöjligt att stå och titta på eftersom det skulle få honom att se en större dåre ut inför publiken.


Han kunde inte skjuta djuret eftersom det inte kändes rätt och dessutom var det värt minst hundra pund. Ägaren till elefanten stod att förlora mycket. Författaren vände sig till några erfarna burmaner för att fråga hur elefanten betedde sig. De svarade att det var lugnt men att komma nära det var farligt. Han planerade snabbt sitt tillvägagångssätt. Han skulle gå nära elefanten och skjuta om den laddade. Marken var dock lerig och Orwell var ingen utmärkt skytt. Om han missade och hans tur var dålig, kunde han dö som en anka som den stackars dravidiska coolien gjorde.


Men mer än sin egen hälsa var han orolig för havet av gula ansikten runt honom. Rädslan för att bli utskrattad gjorde honom fortfarande olycklig. Äntligen, kvar utan alternativ gick Orwell ner på vägen och siktade på elefanten. Han var ingen erfaren jägare och visste inte var han skulle skjuta djuret så siktade mot dess panna där han trodde att dess hjärna var. Publiken suckade lättad och när han tryckte på avtryckaren jublade det. Elefanten rörde sig inte utan verkade försöka slå den överväldigande smärtan som den penetrerande kulan orsakade.


Som om han plötsligt hade blivit för gammal för att hålla sin vikt, satte sig odjuret på knä. Med det andra skottet försökte han komma på fötter igen och det tredje skottet förde ner honom men han verkade kämpa för att hålla sig på fötterna tills han till slut föll. Han hade trumpetat bara en gång innan han föll och andningen fortsatte efter att han föll. Så Orwell avlossade de återstående skotten där han trodde att dess hjärta var. Elefanten var inte döende och därför tog Orwell sitt lilla gevär och hällde in fler kulor i honom för att försöka befria honom från det elände han genomgick i sina sista stunder. Han kom bort från platsen. Senare fick han ont att veta att det tog minst en halvtimme för djuret att dö. Burmanerna var ivriga att få dess kött. De tog bort allt kött från dess ben på eftermiddagen. Häftiga diskussioner följde efter skottlossningen och den indiske ägaren var arg men kunde ingenting göra.


Orwell hade dock juridiskt rätt eftersom djuret hade dödat en person. De äldre européerna tyckte att han hade gjort rätt, medan de yngre tyckte att det inte var värt det eftersom coolien inte var värd någonting före en elefant. Orwell kände bra att coolien hade dödats eftersom det gjorde honom juridiskt rätt att ha dödat djuret. Men han hade gjort det enbart för att undvika att se dum ut inför infödda och undrade om någon av européerna kunde ha gissat det. Uppsatsen slutar med en komisk ton men det är svårt att undvika att känna den dolda sarkasmen. Orwell visar att även om han har känt sig som en dåre, är det lätt att se att andra är större dårar som varken känner sitt eget samvete och inte heller förstår de inföddas känslor.


Uppsatsen har en komisk och sarkastisk ton och Orwell använder denna intressanta händelse för att förklara situationen som utspelar sig i Burma. Bara för att undvika att situationen blir för komisk gör han något som får honom att känna sig till och med komisk inombords. I slutet fortsätter han med att hälla kulor i elefanten bara för att säkerställa att den är död. Det visar hans frustration över den situation som imperialisterna hade skapat. Över allt annat visar det att imperialisterna har uppnått allt meningslöst där i Burma. Han bevisar att imperialismens giftiga frukter har kvävt och kvävt alla inklusive förövarna.


Men förutom imperialismen och dess effekter på det lokala livet, handlar essän också om hur imperialismens inneboende ondska förstör friheten för både förtryckaren och de förtryckta. Uppsatsen handlar om det hat som européer förtjänat styrande infödda i Burma med våld. Imperialisterna grävde sin egen grav genom att brutalisera lokalbefolkningen. Till och med ironiskt är hur dåligt de infödda reagerade. Situationen var så komisk; lokalbefolkningen reagerade som apor och apade britterna. Särskilt de buddhistiska munkarna runt om i Burma hade blivit bra på att retas.


Orwell kände sig djupt frustrerad och hoppades att han en dag skulle köra sin bajonett genom en av dem. Nivån av frustration växte och fick honom att hata sitt jobb för trots allt han vet hade dessa stackars människor ingen metod att uttrycka sin ångest. Fångarnas eländiga liv inne i dessa illaluktande och små fängelseceller och tecken på grymhet på deras ryggar och skinkor fick honom att känna djupt för de infödda. Förutom imperialismens ondska är det också en mycket personlig essä där Orwell uttrycker hur han personligen såg saker och ting. Han kan inte stödja imperialismens ondska. Han är rädd för att bli utskrattad eftersom han inte är en apa som många av de andra officerarna som är lojala mot brittiska Raaj. Det är därför han inte heller har råd att bli hatad. En del av hatet framstår som oförtjänt för honom, han var väldigt arg på de lokala buddhistiska munkarna.


Dessa munkar var de mest skarpa och plötsliga i sina avvisande attacker mot britterna. Rädslan för att bli till åtlöje fick honom att bete sig som han gjorde den dagen han sköt elefanten. Britterna har misslyckats med att tämja lokalbefolkningen vilket kunde ha varit möjligt, om de hade försökt kärlek istället för tyranni och försökt skapa förtroendefulla och starka relationer med dem. I dessa essäer avslöjar han den sida av sin personlighet som kände djupt för mänskligheten. säger Orwell,? Allt jag visste var att jag var fast mellan mitt hat mot imperiet jag tjänade och mitt raseri mot de ondskefulla små bestarna som försökte göra mitt jobb omöjligt.? Han kallar burmeserna? små bestar? visar sin motvilja men väljer sedan adjektivet? Hemsida Analys av att skjuta en elefant av George Orwell.


Analys av att skjuta en elefant av George Orwell Bra essäer. Öppna dokument. Uppsatsprov Kontrollera skrivkvalitet. Analys av att skjuta en elefant av George Orwell George Orwells essä "Skicka en elefant" ger en anmärkningsvärd inblick i det mänskliga psyket. Uppsatsen presenterar ett kraftfullt tema om inre konflikt. Orwell känner en stark inre konflikt mellan vad han tror som människa och vad han tror och borde göra som kejserlig polis. Författaren är otroligt effektiv i att illustrera denna konflikt genom att ge specifika exempel på motsägelsefulla känslor, genom att tillhandahålla en anekdot som exemplifierade hans känslor om sin situation och genom att använda levande bilder för att beskriva hans omständigheter.


Orwell börjar visa sin inre konflikt genom att berätta hur han kände sig inför att vara en europeisk imperialistisk polis. Genom att tjäna Storbritannien är en polis visar han att han är lojal mot sitt land, men samtidigt trodde han att?? imperialismen var en ond sak?? Hans konfliktresultat är det faktum att han hatar det brittiska imperiet vilket borde få honom att tycka synd om det burmesiska folket, men han gör det inte. Detta är tydligt när han säger,? Allt jag visste var att jag var fast mellan mitt hat mot imperiet jag tjänade och mitt raseri mot de ondskefulla bestarna som försökte göra mitt jobb omöjligt.


Med en del av mitt sinne tänkte jag på den brittiska raj som ett okrossbart tyranni, som något som, i saecula saeculorum, slogs fast på de nedböjda folkens vilja; med en annan del tänkte jag att den största glädjen i världen är att köra in en bajonett i en buddhistisk präst? s tarmar.? Den primära Få tillgång. Bra uppsatser. Imperialism i George Orwells Shooting An Elephant Words 3 Pages. Imperialism i George Orwells Shooting an Elephant. Läs mer. Konflikt i att skjuta en elefant ord 2 sidor. Konflikt I Att Skjuta En Elefant. Bättre uppsatser. Litterär analys av George Orwells skjuta en elefant ord 3 sidor.


Litterär analys av George Orwells skjuta en elefant. Användningen av metaforer i att skjuta en elefant av George Orwell Words 2 sidor. Användningen av metaforer i att skjuta en elefant av George Orwell. Kraftfulla uppsatser. En utforskning av brittisk orättvisa i att skjuta en elefant av George Orwell Words 4 sidor. En utforskning av brittisk orättvisa i att skjuta en elefant av George Orwell. Att skjuta en elefant ord 3 sidor. Att skjuta en elefant. Vad är temat för symbolism i att skjuta en elefant av George Orwell Words 2 Pages. Vad är temat för symbolism i att skjuta en elefant av George Orwell.


Tillfredsställande uppsatser. Imperialismens dolda sanning Ord 2 Sidor 2 Citerade verk. Imperialismens dolda sanning.

No comments:

Post a Comment