Monday, December 27, 2021

Startmeningar för uppsatser

Startmeningar för uppsatser



Grammatik kan hjälpa. Slutligen, om frågan faktiskt handlar om startmeningar för uppsatser i stycket är det viktigt att veta att varje stycke på engelska är indraget och börjar med en stor bokstav liksom alla första ord i en engelsk mening. Kanske kommer detta att uppmuntra fler att besöka bloggen. Men vet du hur man börjar en mening i varje ämne att täcka? Muito... muito obrigada pelas dicas. Hej Konstig tjej! Har du någonsin känt dig osynlig?





Vikten av bra uppsatsstartare



Virginia har varit instruktör i engelska vid universitet i över 20 år. Hon är specialiserad på att hjälpa människor att skriva uppsatser snabbare och enklare. Du har hört talas om meningsstartare, men hur använder du dem? Läs vidare för att lära dig hur! Foto av Aaron Burden på Unsplash. Kan du snabbt och enkelt förbättra ditt skrivande? I över 20 år har jag lärt elever dessa tips och sett deras skrivande förbättras dramatiskt. I den här artikeln delar jag upp hur man: väljer startmeningar för uppsatser fraser, använd olika ord för poäng i ditt argument och avsluta din uppsats smidigt.


Ett övergångsord är ett ord eller en fras som visar förhållandet mellan idéer. Vanligtvis används ett övergångsord i början av en mening. använd sekventiella övergångar och avsluta ditt argument på ett intressant sätt! Att hitta de perfekta orden kan vara svårt, men vad som är viktigare än "perfekta" ord är "olika" ord. Övergångar förbättrar ditt skrivande genom att tvinga dig att förklara sambanden mellan dina idéer. Med detta i åtanke, vad är det bästa sättet att välja ett första ord eller en fras för varje mening? Fråga dig själv:. Att välja rätt ord för att börja, avsluta och övergå ämnen kan göra eller bryta en uppsats. Som jag har nämnt ovan är det viktigt att välja ett övergångsord baserat på vilken typ av argument du framför och vad den föregående meningen handlade om.


Här listar jag de lämpligaste övergångsorden startmeningar för uppsatser. Det är troligt att du under hela ditt argument kommer att använda exempel för att stödja dina påståenden. Följande övergångsord och -fraser hjälper dig att smidigt komma in i ditt exempel eller citat. Dessa enkla förslag kan ta din uppsats hela vägen till ett A-betyg! När du skriver om en sekventiell eller linjär händelse är det viktigt att upprätthålla tydlighet genom att notera den specifika ordningen av idéerna när de inträffar. Vi avviker från vårt rävexempel här för att kunna startmeningar för uppsatser en längre berättelse.


Liz gick till affären för att köpa mat, startmeningar för uppsatser. Hon stötte på sin rumskamrat Joy i produktavdelningen. De bråkade om de hade slut på blåbär och vad de skulle köpa till middag. Joy insisterade på att hon var bättre på att välja mogen avokado. Liz svarade att Joy inte visste hur man gör guacamole rätt och att hon var trött på mexikansk mat varje kväll. De bråkade i fem minuter. Joys telefon ringde. Det var deras vän Mark som bjöd hem dem till hans hus på middag, startmeningar för uppsatser. Lyssnade, Liz log och nickade. Joy skrattade och sa till honom: "Vi är på väg! Efter jobbet gick Liz till affären för att köpa mat, startmeningar för uppsatser.


I produktavdelningen, startmeningar för uppsatser, hon sprang på sin rumskamrat Joy. Först och främst bråkade de om huruvida de hade slut på blåbär, startmeningar för uppsatser, och för det andra vad de ska köpa till middag. Därefter insisterade Joy på att hon var bättre på att välja mogen avokado. Samtidigt svarade Liz att Joy inte visste hur man gör guacamole rätt och att hon var trött på mexikansk mat varje kväll. Därefter bråkade de i fem minuter. Som tur var var det deras vän Mark som bjöd hem dem till sitt hus på middag.


När man avslutar ett argument är det avgörande att hålla läsaren engagerad hela vägen till slutet. Använd en fras som flödar naturligt med tanke på ditt tidigare argument och se till att du grundligt har bevisat din poäng genom hela din uppsats! Du kan ha ett antal frågor om olika typer av uppsatser, hur de är uppbyggda och hur övergångsord relaterar till uppsatstypen. Jag har svarat på några vanliga frågor nedan! Det finns fyra vanliga uppsatstyper och du kan använda övergångar i dem alla! Typerna av uppsatser är:. Många förklarande och argumenterande essäer har liknande organisation och kan delas upp enligt följande:. Lägg märke till hur övergångsord och -fraser skapar ett sammanhang för berättelsen även när de inte används i varje mening?


Övergångar lyfter fram implikationerna av ett stycke där en brist på övergångar lämnar berättelsen platt. Observera att det är viktigt att använda övergångar, men att inte överdriva det! Starta en mening på samma sätt gång på gång övergång, idé kan försämra ditt skrivande. Ett sätt att maximera effektiviteten av dina övergångar är att använda dem för att starta ett stycke och avsluta ett stycke i sista eller näst sista meningen. Detta skulle ta formen:. Att bara följa mina tips för att lägga till övergångsord till din uppsats kan ofta göra din uppsats mycket bättre och kommer förmodligen att förbättra ditt betyg, startmeningar för uppsatser.


Oundvikligen, så snart jag berättar för mina klasser om den här tekniken, förbättras deras skrivande dramatiskt. Ännu bättre, ju mer du övar på att placera övergångsord, desto mer kommer du att använda tekniken när du skriver ditt första utkast. Denna teknik lär dig att tänka på hur dina idéer relaterar till varandra. Övergångar hjälper dig att skriva uppsatser som är djupare, mer sammankopplade och startmeningar för uppsatser ljud. Om du har funnit den här tekniken användbar, eller om du har en annan teknik för att börja med meningar, lägg till dina kommentarer nedan för att hjälpa andra skribenter. Fråga: Vilka andra ord kan jag använda istället för "jag" när jag skriver en uppsats?


Svar: Om du skriver i första person, startmeningar för uppsatser, du kan inte undvika att använda "jag" hela tiden, startmeningar för uppsatser. En bra strategi är dock att undvika att sätta "jag" i början av varje mening. Att använda listan "Enkla ord att använda som meningsstartare" före "jag" kan hjälpa dig att få meningarna att verka mer varierade. Du kan också använda fraser som:. Även om de kan vara något besvärliga, kan du också använda fraser som: "den här författaren. Svar: Det finns många bra sätt startmeningar för uppsatser börjar en mening.


Ett typiskt sätt att börja en mening på engelska är med ämnet. Det kan dock bli monotont och det är därför jag föreslår att du försöker använda några av dessa meningsstartare, eller "ing"-ord som kallas gerunder startmeningar för uppsatser andra typer av fraser som kommer före ämnet. Fråga: Vilka andra ord ska man använda istället för att använda "jag" hela tiden? Svar: Om du är det startmeningar för uppsatser i första person kan du inte undvika att använda "I. du kommer att kunna dölja det faktum att du använder "jag" mycket genom att inte börja varje mening med det personliga pronomenet.


Svar: Börja en berättelse med en levande illustration, en berättelse, en fråga eller ett personligt exempel, startmeningar för uppsatser. Fråga: Jag fortsätter att använda "detta" för att starta en mening, som jag kommer att säga "denna störning orsakade Finns det något sätt jag kan startmeningar för uppsatser ett annat ord, eller övergång för att bli av med upprepningen? Svar: Att undvika "detta" är ett utmärkt sätt att förbättra ditt skrivande. Du kan säkert använda någon av dessa meningsstartare för att hjälpa dig. Med en meningsstartare kanske du fortfarande använder "detta", men det kommer inte att sticka ut lika repetitivt. Dessutom kanske du vill fundera på andra sätt att uttrycka poängen eller kombinera två idéer till en längre mening. Se följande:. Oundvikligen orsakade denna störning ett problem i samhället eftersom korruption började ses på alla nivåer.


Mutor startmeningar för uppsatser förväntas av alla offentliga tjänstemän. Därför störningen Dessutom började problemet dessutom, startmeningar för uppsatser har något sätt att stoppa det, startmeningar för uppsatser ansvariga tjänstemän började använda detta system av korruption. Svar: Ja, jag är en riktig engelska instruktör. Jag har arbetat i över 20 år på ett stort privat universitet i USA. Min biografi och bild finns på min profilsida. Jag personligen svarar på alla kommentarer startmeningar för uppsatser frågor startmeningar för uppsatser har substans och skulle vara användbar för mer än bara en person.


Allt om VirginiaLynne har skrivits av mig, och de flesta av de skrivande artiklarna är utvecklade från det instruktionsmaterial jag har skrivit för mina egna klasser. Fråga: Finns det något ord som kan användas istället för "måste" eller "bör"? Svar: Bra fråga eftersom pronomen redan är ett substitut för personens namn. Så du kan använda namnet eller en beskrivning av personen, till exempel deras jobb "läraren" eller hur de ser ut, "den långe, mörkhåriga mannen med blå ögon" eller vad de har på sig, "flickan i den blå klänningen. Fråga: Vad är ett annat ord eller en fras jag kan använda istället för "detta" efter att ha använt ett citat?


Till exempel, om mina meningar lyder så här: "Foucault säger "kraft är kunskap. Svar: Att använda "detta" är inte felaktigt, men du måste säga ett substantiv för att indikera vad "detta" du pratar om. Till exempel, "Denna fras framhäver Ett annat sätt att göra detta är att skriva om:. Svar: Att använda "det finns" är inte ett felaktigt sätt att skriva en mening, men du vill inte att någon fras ska överanvändas i din uppsats.





exempel på litterär uppsats



Forskning a. Visa en. Aktuell forskning verkar inte validera en sådan uppfattning. E-bok och pocketbok finns på Amazon. Det här är otroligt! Många många tack! Tack så mycket! Detta är till stor hjälp, jag önskar att jag hade vetat om detta fantastiska ordval under mitt första år av forskarstudier. Tack, Widad! min vän jag kan inte komma åt den här boken från mitt land pakistan ... kan du berätta för mig en annan källa. Riktigt trevligt, Luiz. Underbar lista Kära bror �� Varför utelämnades några alfabet? Visst skulle det ha funnits en GR8 anledning! Jag konverterar detta till en ppt och delar den för många till fler att få tillgång till - hoppas inga problem bror ...


LOL n Skratt hela vägen från Mumbai, INDIEN. Ramgopal, tack för att du tittade förbi. Du kan naturligtvis dela listan med så många du vill. Vänligen bekräfta källan, okej? Kanske kommer detta att uppmuntra fler att besöka bloggen. Vilken underbar lista, mycket välbehövlig för EAP-elever för att inte tala om någon akademisk författare. Obrigada Otavio, Detta är en bra källa och jag kommer definitivt att använda den i min nuvarande litteraturgranskningsklass. Min professor förser oss med din blogg. Jag är väldigt glad av två anledningar, din blogg är en bra källa, och jag tror att du är brasiliansk? Jag kommer från São Paulo och som internationell student har jag svårt att skriva på engelska. Hej Pedro Tack för att du tittade förbi. Båda användningarna är korrekta. I modern icke-vetenskaplig användning behandlas det emellertid, trots klagomål från traditionalister, ofta inte som ett plural.


Istället behandlas det som ett masssubstantiv, liknande ett ord som information, som normalt inte kan ha en plural och som tar ett singular verb. Meningar som data var och data samlades in under ett antal år är nu allmänt accepterade på standard engelska. Vilken underbar lista: tack för att du delar med dig. Jag har andra listor, inklusive från Manchester-frasbanken, men det här är en lista över fraser som har använts istället för att kunna användas. Christine, jag uppskattar dina vänliga ord. Självklart kan du använda den! Om du känner att din publik skulle tjäna på något av det här på bloggen som riktar sig till lärare i engelska som främmande språk, säg bara var meningarna är tagna ifrån, ok?


Varje liten sak som kan öka trafiken hjälper! Innan jag satte ihop den här listan gjorde jag en poäng med att googla var och en för att kontrollera dess ungefärliga frekvens. Bara detta sållade bort minst hälften av min ursprungliga lista. Bästa hälsningar från São Paulo, Brasilien. Tusen tack för att du delar med dig, Luiz! Hej Luiz Tack för att du satte ihop detta arbete. Jag förbereder mina läsningar för avhandlingen och i min samling kommer din lista med fraser att vara användbar. Bonjour, engelska är inte mitt första språk och informationen på den här sidan hjälper mig att konstruera korrekta essäsatser. Bonjour, Denise. Du räddade på allvar mitt liv när jag skulle skriva ett papper som skulle komma nästa dag.


Jag har bokmärkt den och den kommer att bli min favoritblogg för framtida skrivuppgifter! Tack för ditt bidrag. Verkligen användbara tips för att skriva bra forskningsrapporter som också är användbara för litteraturstudenter. Bra tips verkligen. Jag tror att dessa tips måste delas med alla litteraturstudenter eftersom det finns många saker de måste veta. Senor Barros, tack för att du delar med dig. Luizo, det var verkligen generöst av dig att ha delat med dig av en så användbar samling. Engelska är mitt tredje språk och jag hade svårt att skriva min avhandling. Förhoppningsvis hjälper din gåva. Jag kan inte tacka dig nog. Jag hoppas att jag en dag också kan hjälpa till genom att ladda upp något så här användbart, gratis. Du är ett helgon. Tack så mycket för att du delar med dig av dessa användbara och praktiska verb och fraser! Bästa hälsningar Habib.


Tack så mycket - du har precis sparat mig timmar av att försöka få min masteruppgift att låta övertygande! Tack, det här är en bra lista. Jag förbereder mig för TOEFL men mitt skrivande är hemskt, jag hoppas att det förbättras genom att använda den här listan. Kan jag skicka min text till dig? Tack så mycket för din generositet. Ska precis börja på min MA-avhandling och känner mig väldigt osäker, nervös och låg i självförtroende: den kosmiska kicken i botten, desperat behövd! Det här är en fantastisk samling! Jag letade ungefär så här för mitt skrivande i TOEFL-testet! Detta är mycket användbart. OM jag betygsätter det kommer jag att göra det. Men jag hoppas att du också kommer att använda vanliga fraser som ofta används i skolrapportering.


Btw, jag är en filippinare. Däremot ser jag generellt en tendens att vara för ordrik. Först skulle jag vilja säga tack så mycket för en användbar idé och jag behöver verkligen förbättra min akademiska engelska ordförråd men jag är fortfarande problem med att förbättra den. Vem ska hjälpa mig det. Jag tycker att exemplen är mycket hjälpsamma och skulle gärna vilja ha ditt tillstånd att dela denna information för mina elever. Tack för den här listan. Jag delar den med mina vänner just nu. Bäste LUIZ OTÁVIO, Bra lista, den skulle kunna vara mycket bättre om du kunde lägga till något annat ordförråd som du kan använda för akademiskt skrivande i din blogg. från Saudiarabien, jag skulle vilja tacka dig för dessa fantastiska uttryck LUIZ, jag erkänner att jag använder några av dem för att förbättra mina dagliga engelska e-postmeddelanden också ��. Det här är vad jag letar efter!!


Tack så mycket.. Jag kommer att använda dem i maj examensforskning.. Tack så mycket,.. Tack för din hjälp, du har verkligen hjälpt mig med akademiskt arbete. snälla nu hjälper du mig med prepositioner? det är när jag lär mig engelska. Jag drog en suck av lättnad. För det här är min stora kamp med att skriva akademiska uppsatser. Förbli välsignad för att dela. Luiz, det här är UNDERBART! Tack så mycket för din generositet. Välsignelser till dig! Tack. Tack, Jorge. Tack! Hej Joelle. Tack för referensen. Kollade precis ett prov på Amazon.


Verkar vara en jättebra bok. Meningarna ovan är dock alla formella. Han har verkligen hjälpsamt kategoriserat dem i teman. html […]. Det här är så fantastiskt användbart! Tack så mycket för din generositet att dela med dig. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Relaterade inlägg Behöver hjälp med ditt skrivande? Kommentarer Hej Luiz! Higor, glad att jag kunde hjälpa till. Um abraço! Tack för att du släppte en sådan lista. Verkar vara till stor hjälp. Muchas gracias hermano Detta är en dyrbar kronjuvel. Bra lista, Otávio! Det kommer verkligen att hjälpa!


Tack, Luiz! Den här listan kommer att vara så användbar! Vilken fantastisk lista. Tack för din generositet. Melanie, tack! Tyson, tack för dina vänliga ord. Dessa enkla förslag kan ta din uppsats hela vägen till ett A-betyg! När du skriver om en sekventiell eller linjär händelse är det viktigt att upprätthålla tydlighet genom att notera den specifika ordningen av idéerna när de inträffar. Vi avviker från vårt rävexempel här för att illustrera en längre berättelse. Liz gick till affären för att köpa mat. Hon stötte på sin rumskamrat Joy i produktavdelningen. De bråkade om de hade slut på blåbär och vad de skulle köpa till middag.


Joy insisterade på att hon var bättre på att välja mogen avokado. Liz svarade att Joy inte visste hur man gör guacamole rätt och att hon var trött på mexikansk mat varje kväll. De bråkade i fem minuter. Joys telefon ringde. Det var deras vän Mark som bjöd hem dem till hans hus på middag. Lyssnade, Liz log och nickade. Joy skrattade och sa till honom: "Vi är på väg! Efter jobbet gick Liz till affären för att köpa mat. I produktionsavdelningen stötte hon på sin rumskamrat Joy. Först och främst bråkade de om de hade slut på blåbär, och för det andra vad de skulle köpa till middag. Därefter insisterade Joy på att hon var bättre på att välja mogen avokado. Samtidigt svarade Liz att Joy inte visste hur man gör guacamole rätt och att hon var trött på mexikansk mat varje kväll.


Därefter bråkade de i fem minuter. Som tur var var det deras vän Mark som bjöd hem dem till sitt hus på middag. När man avslutar ett argument är det avgörande att hålla läsaren engagerad hela vägen till slutet. Använd en fras som flödar naturligt med tanke på ditt tidigare argument och se till att du grundligt har bevisat din poäng genom hela din uppsats! Du kan ha ett antal frågor om olika typer av uppsatser, hur de är uppbyggda och hur övergångsord relaterar till uppsatstypen. Jag har svarat på några vanliga frågor nedan! Det finns fyra vanliga uppsatstyper och du kan använda övergångar i dem alla! Typerna av uppsatser är:. Många förklarande och argumenterande essäer har liknande organisation och kan delas upp enligt följande:. Lägg märke till hur övergångsord och -fraser skapar ett sammanhang för berättelsen även när de inte används i varje mening?


Övergångar lyfter fram implikationerna av ett stycke där en brist på övergångar lämnar berättelsen platt. Observera att det är viktigt att använda övergångar, men att inte överdriva det! Starta en mening på samma sätt gång på gång övergång, idé kan försämra ditt skrivande. Ett sätt att maximera effektiviteten av dina övergångar är att använda dem för att starta ett stycke och avsluta ett stycke i sista eller näst sista meningen. Detta skulle ta formen:. Att bara följa mina tips för att lägga till övergångsord till din uppsats kan ofta göra din uppsats mycket bättre och kommer förmodligen att förbättra ditt betyg.


Oundvikligen, så snart jag berättar för mina klasser om den här tekniken, förbättras deras skrivande dramatiskt. Ännu bättre, ju mer du övar på att placera övergångsord, desto mer kommer du att använda tekniken när du skriver ditt första utkast. Denna teknik lär dig att tänka på hur dina idéer relaterar till varandra. Övergångar hjälper dig att skriva uppsatser som är djupare, mer sammankopplade och logiskt sunda. Om du har funnit den här tekniken användbar, eller om du har en annan teknik för att börja med meningar, lägg till dina kommentarer nedan för att hjälpa andra skribenter. Fråga: Vilka andra ord kan jag använda istället för "jag" när jag skriver en uppsats? Svar: Om du skriver i första person kan du inte undvika att använda "jag" hela tiden. En bra strategi är dock att undvika att sätta "jag" i början av varje mening.


Att använda listan "Enkla ord att använda som meningsstartare" före "jag" kan hjälpa dig att få meningarna att verka mer varierade. Du kan också använda fraser som:. Även om de kan vara något besvärliga, kan du också använda fraser som: "den här författaren. Svar: Det finns många bra sätt att börja en mening. Ett typiskt sätt att börja en mening på engelska är med ämnet. Men det kan bli monotont och det är därför jag föreslår att du försöker använda några av dessa meningsstartare, eller "ing"-ord som kallas gerunder eller andra typer av fraser som kommer före ämnet. Fråga: Vilka andra ord ska man använda istället för att använda "jag" hela tiden?


Svar: Om du skriver i första person kan du inte undvika att använda "I. du kommer att kunna dölja det faktum att du använder "jag" mycket genom att inte börja varje mening med det personliga pronomenet. Svar: Börja en berättelse med en levande illustration, en berättelse, en fråga eller ett personligt exempel. Fråga: Jag fortsätter att använda "detta" för att starta en mening, som jag kommer att säga "denna störning orsakade Finns det något sätt att jag kan använda ett annat ord eller övergång för att bli av med upprepningen? Svar: Att undvika "detta" är ett utmärkt sätt att förbättra ditt skrivande. Du kan säkert använda någon av dessa meningsstartare för att hjälpa dig. Med en meningsstartare kanske du fortfarande använder "detta", men det kommer inte att sticka ut lika repetitivt.


Dessutom kanske du vill fundera på andra sätt att uttrycka poängen eller kombinera två idéer till en längre mening. Se följande:. Oundvikligen orsakade denna störning ett problem i samhället eftersom korruption började ses på alla nivåer. Mutor förväntades av alla offentliga tjänstemän. Därför började störningen. Dessutom började problemet, utan att ha något sätt att stoppa det, började de ansvariga tjänstemännen till detta system av korruption. Svar: Ja, jag är en riktig engelska instruktör. Jag har arbetat i över 20 år på ett stort privat universitet i USA. Min biografi och bild finns på min profilsida. Jag svarar personligen på alla kommentarer och frågor som har innehåll och som skulle vara användbara för mer än bara en person.


Allt om VirginiaLynne har skrivits av mig, och de flesta av de skrivande artiklarna är utvecklade från det instruktionsmaterial jag har skrivit för mina egna klasser. Fråga: Finns det något ord som kan användas istället för "måste" eller "bör"? Svar: Bra fråga eftersom pronomen redan är ett substitut för personens namn. Så du kan använda namnet eller en beskrivning av personen, till exempel deras jobb "läraren" eller hur de ser ut, "den långe, mörkhåriga mannen med blå ögon" eller vad de har på sig, "flickan i den blå klänningen. Fråga: Vad är ett annat ord eller en fras jag kan använda istället för "detta" efter att ha använt ett citat?


Till exempel, om mina meningar lyder så här: "Foucault säger "kraft är kunskap. Svar: Att använda "detta" är inte felaktigt, men du måste säga ett substantiv för att indikera vad "detta" du pratar om. Till exempel, "Denna fras framhäver Ett annat sätt att göra detta är att skriva om:. Svar: Att använda "det finns" är inte ett felaktigt sätt att skriva en mening, men du vill inte att någon fras ska överanvändas i din uppsats. I allmänhet föreslår jag att du inte använder samma ord eller fras två gånger i ett stycke. Det bästa sättet att ersätta fraser som "det finns" är att antingen sätta en av mina meningsstartare framför eller att omorganisera orden i en mening.


Här är några exempel, som börjar med meningen "det finns" och sedan varianter:. Det finns två olika lösningar på det här problemet med att försöka hålla tonåringar borta från för mycket användning av sociala medier: att få dem att få ett jobb och att ta ifrån sig deras telefon. Två lösningar på problemet med att försöka hålla tonåringar borta från för mycket användning av sociala medier är att få dem att få ett jobb och att ta ifrån dem deras telefoner. Att ta bort sina telefoner kan hjälpa till att lösa problemet med att försöka hålla tonåringar borta från för mycket användning av sociala medier och det kan också få dem att få ett jobb.


Fråga: Vilken är en annan grupp av ord som jag kan använda istället för "De flesta svar: Ditt bästa val för ersättning för "de flesta av" skulle vara "många", "ett stort antal" eller "nästan alla". Fråga: Har du några förslag för att starta ett mejl med något annat än "Du kanske har sett? Svar: Du kan ersätta "am" med ett mer aktivt verb som beskriver vad du säger. Du kan också lägga till ett adverbord som slutar på "ly" som beskriver verbet. Ett sista sätt att variera ditt ordval är att lägga till några av dessa meningsstartare. Här är några exempel:. Svar: "Därför" är ett ord som indikerar att du drar en slutsats baserat på de bevis som tidigare presenterats.


Här är några ord och fraser som kan ersättas med "därför":. Fråga: Kan jag starta en fras i min uppsats med ordet sedan? Jag får inte börja med att skriva "som. Svar: Att använda ett av de anslutande övergångsorden är ett bra sätt att koppla en mening med en annan. Du kan också använda "sedan. Här är ett exempel:. Jag lade till blåbär på toppen av salladen vi ska äta till middag. Eftersom Danielle inte gillar blåbär gjorde jag en liten sallad utan dem till henne. I det här exemplet kan du ersätta "sedan" med "eftersom" för i princip samma orsakssamband.


Men du kan också använda något av de tre andra orden om du vill betona "Jag gjorde också den här andra saken. Fråga: Vilka andra ord kan jag använda istället för "studien" när jag skriver en forskningsuppsats? Svar: Du kan använda: artikeln, denna forskningsrapport, forskningen, den studerade informationen, denna rapport, detta projekt och denna vetenskapliga undersökning. Svar: Det finns flera sätt att svara på den här frågan, så jag kommer att försöka täcka all information som är möjlig om detta ämne. Meningsstartare är utmärkta ord att använda som det första ordet i ett stycke eftersom de hjälper dig att länka ihop idéerna i varje stycke. Till exempel, om uppsatsen handlar om anledningar till att indisk mat är så välsmakande, kan dessa möjliga första meningar av kroppen göras:.


I slutändan kommer smaken av indisk mat från de olika ingredienserna och kockarnas kreativitet. Det finns många korrekta sätt att börja ett stycke på, men på standardengelska är det typiskt att börja varje stycke förutom det första stycket i en uppsats med ämnets mening. En ämnesmening berättar huvudtanken i stycket. Resten av stycket kommer att förklara ämnesmeningen och ge exempel och skäl för att backa upp det påståendet. I det första stycket i en uppsats kommer du vanligtvis att ge exempel först och sedan sätta uppsatsens mening i slutet av stycket.


Avhandlingsmeningen är huvudtanken i hela uppsatsen. Slutligen, om frågan faktiskt handlar om formateringen av stycket, är det viktigt att veta att varje stycke på engelska är indraget och börjar med en stor bokstav liksom alla första ord i en engelsk mening. Svar: Jag råder ofta eleverna att använda en fråga som ett inledande uttalande eftersom det hjälper till att få läsaren att tänka på ämnet. Ett annat bra sätt att motivera en läsare av ett brev är att presentera dem med en häpnadsväckande statistik, dramatisk berättelse eller intressant fakta. Ibland kan meningsstartare vara till hjälp för att göra din mening mer intressant. Här är några exempel på öppningar till meningar:. Fråga: Vad är ett bra sätt att börja ett stycke när du jämför två tecken?


Svar: Jag tror inte att den frasen skulle vara ett effektivt slut på en mening om du inte använde den i en konversation. Svar: Det finns många olika typer av uppsatser som jag har skrivit artiklar om, inklusive:. Du kan hitta många exempel på ämnen om dessa typer av uppsatser på mina webbsidor. Du kan också hitta steg för steg instruktioner om hur du skriver dessa uppsatser. Svar: Om en uppsats använder källor, bör den innehålla en bibliografi som listar de verk som citeras i uppsatsen. Svar: "The" är den enda bestämda artikeln vi har på engelska och det finns inget egentligt substitut för att säga "the lawn", "the dog" eller "the man". I allmänhet kan du verkligen inte överanvända ordet "den. För att bli av med det problemet kan du ersätta en tydligare och mer specifik beskrivning av det du hänvisar till snarare än den enkla "ett exempel på en typisk situation som illustrerar problemet eller situationen du talar om.


Jag föreslår till exempel ofta att eleverna börjar med ett personligt exempel på situationen för att dra till sig läsarens uppmärksamhet och sedan låter dem ge statistik för att visa omfattningen av problemet. Med något av dessa exempel kan du fortfarande använda meningsstartarna i den här artikeln för att få dina meningar att dyka upp. Svar: Det du beskriver är en "orsak"-övergång. Här är några möjligheter:. Fråga: Kan jag börja en mening med ordet "Mitt"? Exempel: Min hamstring av onödiga saker håller på att gå över styr. Svar: Mitt svar måste vara ja! Så länge du använder "min" som besittande av något så fungerar det. I mitt exempel använder "mitt svar" "mitt" med ett substantiv och beskriver vems svar det är.


I ditt exempel används "min" med en fras som beskriver en handling "hamstring av onödiga saker" som är ämnet för meningen. Fråga: Istället för att säga "Jag tror" i början av en mening, vad kan jag säga? Svar: Du kan lägga till många av de andra meningsstartarna framför "Jag tror" för att göra en förändring. Du kan också säga:. Ibland vill instruktörer att du ska hålla den första personen "jag" borta från uppsatsen. Om så är fallet kan du säga:. Svar: Meningsstartare är särskilt viktiga i övertygande skrivande eftersom de intensifierar ditt språk och pekar läsaren mot det du tycker är viktigast. Alla dessa meningsstartare kommer att fungera, men övertygande skrivning fokuserar ibland på det vanligare eller känsloladdade språket och undviker de mer akademiskt klingande orden.


Här är några exempel,. Svar: Alla ord kan användas för att starta en uppsats och det finns egentligen inga speciella ord eller fraser som fungerar bäst. I allmänhet säger jag till eleverna att börja ett första utkast till en uppsats genom att ställa in en timer och bara skriva ner allt de tycker eller vet om pappersämnet. Detta behöver inte vara hela meningar. Du kan bara skriva ner ord eller fraser. När du har skrivit i ungefär minuter, stanna upp och läs igen vad du har. Om du ännu inte har bestämt dig för en uppsatsfråga är det här ett bra tillfälle att välja en. Nästa steg är att svara på den frågan, vilket gör att ditt examensarbete svarar på huvuduppsatsens uttalande. Därifrån kan du bestämma din inledning, kropp och slutsats.


Jag har många olika artiklar om hur man skriver olika sorters uppsatser. Du kan Googla vilken typ av uppsats du skriver med mitt namn och den här webbplatsen och du kan hitta en fullständig uppsättning instruktioner. Svar: Avsluta din introduktion med ämnesfrågan. Avhandlingen kommer att vara svaret på den frågan och den kan läggas efter frågan eller som början på nästa stycke. Fråga: Vad skulle vara ett annat sätt att säga "mitt i berättelsen? Svar: Om du skriver i första person kan du verkligen inte komma ifrån att använda "jag" men du kan sätta dessa meningsstartare framför "jaget" så att det inte hoppar ut hos läsaren. Faktum är att jag brukar introducera meningsstartare för min klass när vi gör en personlig uppsats.


Jag låter dem lägga märke till hur många gånger de börjar en mening i den personliga uppsatsen med "jag" och sedan låter jag dem ringa in alla dessa "jag"-meningar. Därefter låter jag dem skanna listan med ord och sätta en eller flera framför "jag"-meningarna. Ett annat knep är att ta en mening och invertera den så att "jag" inte är det första ordet. Dåligt exempel: Jag ville förklara hur man använder meningsstartare och därför använde jag många "jag"-meningar i det här svaret. Skriv om: Eftersom jag ville förklara hur meningsstartare fungerar använde jag många "I-meningar i det här svaret. Gå tillbaka och se vad jag gjorde för att "eliminera" "jag"! Fråga: Vilka ord kan jag använda för att starta ett stycke? Kan vi börja stycket med övergångsord? Svar: Övergångsord är ett utmärkt första ord i ett stycke eftersom de hjälper dig att förklara hur det stycket är kopplat till idéerna i föregående stycke.


Du kan börja med en beskrivning eller novell från var och en av de två som visar den jämförelsen. Fråga: Jag börjar alltid meningar med ''den'' kan du hjälpa mig att sluta, tack? Svar: "The" är inte ett felaktigt ord att använda för att starta en mening men du vill aldrig använda samma ord om och om igen eftersom det får dina meningar att låta repeterande och inte lika professionella. Om du använder "the" upprepade gånger betyder det förmodligen att du alltid skriver meningar som börjar med ämnet. För att fixa det kan du byta meningar för att sätta objektet först, lägga till en av dessa övergångssatsstartare eller bara omformulera meningen.


Fråga: Vilka andra ord kan jag använda istället för "Mitt" när jag skriver en uppsats? Svar: Ordet "min" är ett possessivt pronomen som egentligen inte har en ersättning. Du kan skriva "pennan som tillhörde mig blev stulen" istället för "min penna blev stulen" men det är en ganska besvärlig och ålderdomlig formulering. Svar: Jag skulle börja med en berättelse som skulle visa både dina bra och dåliga poäng. Till exempel en tid då du ägnade en hel dag åt att förbereda dig för en väns födelsedag bara för att få reda på att du hade fått fel dag. Då kan du säga vad det avslöjar om dig. I det här exemplet kan du säga: "Detta visar att jag är en omtänksam person, men inte alltid särskilt noggrann med detaljerna. Svar: I allmänhet, om du försöker skriva bara det minsta, skulle du förvänta dig att skriva fem meningar för varje stycke.

No comments:

Post a Comment