Tuesday, March 29, 2022

Kan du använda i i en jämföra och kontrastera uppsats

Kan du använda i i en jämföra och kontrastera uppsats



Kom ihåg att en jämför och kontrast uppsats handlar om hur två saker är lika, olika eller lika på vissa sätt och olika på andra. Litteraturrecensioner. Chatta nu Livechatt Har du frågor? Men oroa dig inte. Vår handout om organisation kan hjälpa dig att skriva bra ämnesmeningar och övergångar och se till att du har en bra övergripande struktur på plats för din uppsats.





Vad den här handouten handlar om



Genom att tilldela sådana uppsatser uppmuntrar dina instruktörer dig att skapa kopplingar mellan texter eller idéer, engagera dig i kritiskt tänkande och gå längre än bara beskrivningar eller sammanfattningar för att generera intressant analys: när du reflekterar över likheter och skillnader får du en djupare förståelse för objekt du jämför, deras förhållande till varandra och vad som är viktigast med dem. Här är några hypotetiska exempel:. Du kanske vill kolla in vår handout om att förstå uppdrag för ytterligare tips. Att göra ett Venn-diagram eller ett diagram kan hjälpa kan du använda i i en jämför och kontrast uppsats snabbt och effektivt jämföra och kontrastera två eller flera saker eller idéer. I det centrala området där de överlappar, lista de egenskaper som de två objekten har gemensamma.


För att göra ett diagram, ta reda på vilka kriterier du vill fokusera på när du jämför objekten. Lista vart och ett av kriterierna till vänster på sidan. Lista namnen på objekten längst upp. När du skapar jämförelsepunkter, kan du använda i i en jämför och kontrast uppsats, överväga syftet och innehållet i uppgiften och klassens inriktning. Hur stämmer det med det du har läst hittills och med de andra uppgifterna i kursen? Finns det några ledtrådar om vad man ska fokusera på i själva uppdraget?


Här är några allmänna frågor om olika typer av saker du kan behöva jämföra. Du kanske vill börja med att använda de frågor som reportrar traditionellt ställer: Vem? Vid det här laget har du förmodligen skapat en enorm lista med likheter och skillnader – grattis! Därefter måste du bestämma vilka av dem som är tillräckligt intressanta, viktiga och relevanta för att inkluderas i din uppsats. Ställ dig själv dessa frågor:. Anta att du skriver ett papper där du jämför två romaner. Men om du skrev ett papper för en klass om sättning eller om hur illustrationer används för att förbättra romaner, kan typsnittet och närvaron eller frånvaron av illustrationer vara helt avgörande att inkludera i din slutuppsats.


Ibland kan en viss jämförelsepunkt eller kontrast vara relevant men inte särskilt avslöjande eller intressant. Att prata om de olika sätt som naturen avbildas på eller de olika aspekterna av naturen som betonas kan vara mer intressant och visa en mer sofistikerad förståelse av dikterna. Var dock försiktig - även om den här avhandlingen är ganska specifik och föreslår ett enkelt argument att atmosfär och leverans gör de två pizzaställena olika, kommer din instruktör ofta att leta efter lite mer analys. Återigen, att tänka på sammanhanget klassen ger kan hjälpa dig att svara på sådana frågor och föra ett starkare argument.


Du kan ha nytta av vår handout om att konstruera avhandlingsuttalanden i detta skede. Faran med denna ämnesvisa organisation är att din uppsats helt enkelt blir en lista med punkter: ett visst antal poäng i mitt exempel, tre om ett ämne, sedan ett visst antal poäng om ett annat. Detta är vanligtvis inte vad högskoleinstruktörer letar efter i en tidning – i allmänhet vill de att du ska jämföra eller kontrastera två eller flera saker väldigt direkt, snarare än att bara lista de egenskaper som sakerna har och överlåta till läsaren att reflektera över hur de egenskaper är lika eller olika och varför dessa likheter eller skillnader är viktiga.


Således, om du använder formuläret ämne-för-ämne, vill du förmodligen ha en mycket stark, kan du använda i i en jämför och kontrast uppsats, analytisk avhandling och minst en kroppsparagraf som knyter ihop alla dina olika punkter. Istället för att ta upp saker ett ämne i taget, kanske du vill prata om en jämförelsepunkt i taget. Det finns två huvudsakliga sätt detta kan spela ut, beroende på hur mycket du har att säga om var och en av de saker du jämför. Var också medveten om placeringen av dina olika punkter. Vår kan du använda i i en jämför och kontrast uppsats om organisation kan hjälpa dig att skriva bra ämnesmeningar och övergångar och se till att du har en bra övergripande struktur på plats för din uppsats.


Följande ord kan vara till hjälp för dig för att signalera dina avsikter:. Detta arbete är licensierat under en Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivas 4. Du kan reproducera den för icke-kommersiellt bruk om du använder hela åhörarbladet och tillskriver källan: The Writing Center, University of North Carolina i Chapel Hill. Gör en gåva. Hoppa till huvudinnehållet.





en uppsats om lärare



Lycka till! Hemblogg Jämför och kontrastuppsats: Allt du behöver veta. Vad är en jämför och kontrast uppsats? Hur man skriver en jämförelse och kontrastuppsats? Välj ett ämne Det är alltid bättre att välja två olika ämnen från samma bollplank. Notera likheterna och skillnaderna. Detta är det viktigaste steget eftersom det kommer att avgöra den övergripande strukturen för ditt papper. Organisera din uppsats Det finns två metoder du kan följa för att organisera din jämförelse- och kontrastuppsats. Punkt-för-punkt-metod Elever använder vanligtvis denna teknik för att organisera uppsatsen för jämförelse och kontrast. Mönstret är: Diskutera punkt 1 relaterad till A Diskutera punkt 1 relaterad till B Markera de övergripande kopplingarna mellan A och B Diskutera punkt 2 relaterad till A Diskutera punkt 2 relaterad till B. Markera de övergripande kopplingarna mellan A och B Block Method I denna metod, du måste presentera alla argument för A, följt av alla argument för B.


Mönstret är: Punkt 1 om A Punkt 2 om A Etc. Punkt 1 om B tillsammans med kopplingar till A Punkt 2 om B tillsammans med kopplingar till A osv. Skapa en disposition Jämför och kontrast uppsatsens disposition kommer att göra det lättare för dig att faktiskt skriva uppsatsen. Se till att din uppsats består av följande delar: Ett inledande stycke - Nämn endast de viktigaste fakta om båda ämnena i det här avsnittet. Glöm inte heller att ange vikten av den jämförelse som du tänker göra i resten av tidningen. Minst fyra kroppspunkter 2 för varje ämne av jämförelse och kontrast - Det är här du behöver diskutera fakta om dina ämnen. Använd stödjande bevis för att göra uppsatsen trovärdig. Slutsats - Sammanfatta kort de avgörande punkterna i din uppsats i det här avsnittet.


Inkludera inga nya detaljer i slutsatsen eftersom det kan förvirra dina läsare. Skriv uppsatsen Använd tipsen ovan för att äntligen börja skriva uppsatsen. Svarsuppsatsämnen. Hur man startar en högskoleuppsats? Hur man skriver en orduppsats. Uppsats om karaktärsanalys. Hur man skriver en retorisk analysuppsats. Hur man skriver en uppsats i A-klass. Lämna ett svar. Hjälp i tid till bästa pris Få hjälp från toppexperter i branschen Ställ din fråga. populära inlägg. Oavsett vilket mönster du väljer är slutsatsen av uppsatsen densamma för båda metoderna. För att dra en slutsats sammanfattar och utvärderar en skribent huvudpunkterna och sammanfattar diskussionen.


Avhandlingens uttalande som du gjorde i inledningen är omformulerat och sammanfattar punkter som styrker avhandlingen. Det är viktigt att tänka på att inga nya punkter införs i ett avslutande stycke. Dessutom bör slutsatsens längd inte överstiga storleken på uppsatsinledningen. Om du tilldelas en jämför- och kontrastuppsats för dina akademiker, föreslås den av proffsen på MyPerfectWords. com för att först bestämma sig för metoden och sedan börja skriva din uppsats. För detta ändamål kan du få hjälp av jämför och kontrast uppsatsexemplen för att skriva din uppsats effektivt.


Du kan få gratis uppsatsexempel och prover på MyPerfectWords. com och få hjälp av expertskribenter. Oavsett om du letar efter att jämföra och kontrastera uppsatser eller komplexa terminsuppsatser, MyPerfectWords. com är rätt plats för varje student. Vårt företag för att skriva uppsatser är stolta över att tillhandahålla originalinnehåll och legitima skrivguider. Utnyttja våra kvalitetstjänster genom att lägga en beställning till det mest rimliga priset. Jämför och kontrast uppsats. Jämför och kontrastera uppsatsämnen. Jämför och kontrastera uppsatsexempel. Exklusiv tillgång till MyPerfectWords. com Learning Center. Du får varje vecka tips och tricks för att förbättra ditt eget skrivande och för att nå akademisk framgång genom ditt skrivande. Vi är U. Vi har examen och professionella examina från stora universitet Princeton, Stanford, UCLA, Georgetown, Dartmouth, Penn, Northwestern.


Detta är allt vi gör. Adress: Office 10, Level 1, Sharjah Media City, Sharjah, Förenade Arabemiraten P. Box Registrera Logga in. Registrera Logga in Författare Exempel Priser Beställning Vanliga frågor Varför oss Recensioner Blogg. Papper förfaller? Det är vårt jobb! Läs mer. Jämför och kontrastera uppsatskontur med exempel. Innehåll Utformning av en disposition för jämför och kontrast uppsats Hur man skapar en disposition för jämför och kontrast uppsats? Jämför och kontrastera uppsats Introduktion Jämför och kontrast uppsats Kroppsstycken Punkt för punkt Jämför och kontrast uppsats Block Metod Jämför och kontrast uppsats Jämför och kontrast uppsats Slutsats.


Att jämföra betyder att utforska likheter mellan ämnen, medan att kontrastera betyder att titta på deras skillnader. Båda ämnena i jämförelsen är vanligtvis i samma kategori, även om de har sina skillnader. Det kan till exempel vara två filmer, två universitet, två bilar mm. Bra jämför och kontrast uppsatser fokuserar på en central punkt och förklarar vikten och implikationerna av denna analys. En jämför och kontrast uppsatsuppsats måste göra en meningsfull jämförelse. Hitta det centrala temat för din uppsats och gör lite brainstorming för din avhandling. Denna typ av uppsats är mycket vanlig bland högskole- och universitetsstudenter.


Professorer utmanar sina studenter att använda sina analytiska och jämförande färdigheter och ägna stor uppmärksamhet åt ämnena för deras jämförelser. Den här typen av uppsatser utövar observation och analys, hjälper till att skapa en referensram och för meningsfulla argument om ett ämne. När du väljer ett ämne för din uppsats, kom ihåg att ämnen inte kan vara drastiskt olika, eftersom det skulle finnas få eller inga jämförelsepunkter. Detsamma gäller för många likheter, vilket kommer att resultera i dåliga kontraster. Till exempel är det bättre att skriva om två kompositörer, snarare än en kompositör och en sångare.


Det är oerhört viktigt att välja ett ämne du brinner för. Du vill aldrig stöta på något som verkar tråkigt och oinspirerande för dig. Här är några utmärkta sätt att brainstorma för ett ämne:. När du är inställd på ditt ämne är det första du bör göra att ta ett papper och göra en lista med två kolumner: likheter och skillnader. Skriv ner viktiga saker först, de mest slående. Försök sedan att titta på motiven från en annan vinkel, införliva din fantasi. Om du är mer av en visuell elev kan det vara en bra idé att skapa ett Venn-diagram.


För att skapa den, rita två cirklar som överlappar varandra. I avsnittet där det överlappar, notera likheter. Skillnader ska skrivas i den del av cirkeln som inte överlappar. Låt ett av ämnena vara apelsiner och det andra vara äpplen. Apelsiner har tjockt skal, ursprungligen från Indien, och är tropiska frukter. Dessa egenskaper gäller endast apelsiner och bör vara i den del av cirkeln som inte överlappar. För samma avsnitt om äpplen lägger vi tunt skal, med ursprung i Turkiet eller Kazakstan, och måttligt till subtropiskt. Detta enkla men bra exempel illustrerar hur samma koncept kan tillämpas på många andra komplicerade ämnen med ytterligare jämförelse- och kontrastpunkter. Detta format av visuell hjälp hjälper till att organisera likheter och skillnader och göra dem lättare att uppfatta.


Ditt diagram ger dig en tydlig uppfattning om vad du kan skriva om. En annan bra idé för brainstorming som förberedelse för din jämförelsekontrastuppsats är att skapa en lista med 2 kolumner, en för varje ämne, och jämföra samma egenskaper för var och en av dem samtidigt. Detta format kommer att göra det lätt att skriva ditt jämförelsekontrastpappersargument, eftersom du kommer att ha dina idéer redo och organiserade. Ett misstag du bör undvika är att helt enkelt lista alla skillnader eller likheter för varje ämne. Ibland blir elever för fastna i att leta efter likheter och skillnader så att deras jämförande och kontrasterande uppsatser slutar att låta som inköpslistor.


Din uppsats bör baseras på att analysera likheter och skillnader, analysera dina slutsatser om de två ämnena och hitta samband mellan dem – samtidigt som du följer ett specifikt format. Lämna det till proffs inom vår anpassade tjänst för avhandlingsskrivning. Jämför och kontrast uppsatser förlitar sig mycket på faktaanalys. Två översiktsmetoder kan hjälpa dig att organisera dina fakta: använd blockmetoden, eller punkt-för-punkt-metoden, för att skriva en jämförande och kontrasterande uppsats. När du använder blockstrukturen presenteras all information för det första ämnet, och dess egenskaper och specifika detaljer förklaras.

No comments:

Post a Comment