Wednesday, March 2, 2022

Uppsats om handel

Uppsats om handel



Bibliografi IvyPanda. Tjänster handlas också: turism, bank, konsultverksamhet och transport. Denna uppsats är inte unik. Kontrollera din inkorg. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse.





Inledning: Rättvis handel



Den moderna affärsmiljön är främst inriktad på att öka vinsterna och öka vinsterna från handeln. Blir förblindad av uppsats om handel höga vinster, uppsats om handel, entreprenörerna begår omoraliska handlingar och gör det uppsats om handel följa de allmänna handelsnormerna. Att inte följa handelsregler har en skadlig effekt på miljön och andra globala medborgare. Därför spelar rättvis handel en viktig roll för att stabilisera entreprenörskap. Syftet med denna artikel är att definiera begreppet rättvis handel och att diskutera dess värde för samhället genom exemplet med ekologiska produkter.


I grund och botten är rättvis handel en världsomspännande rörelse med syftet att förmå producenter att sätta konsumenternas intressen och miljöfrågor i första hand samtidigt som de tillverkar varorna och erbjuder tjänster. Anhängarna av fair trade-rörelsen är engagerade i att göra val som är fokuserade på idén om att förbättra livskvaliteten i världen. De främjar hållbar utveckling genom bättre handelsvillkor, transparenta avtal mellan partnerna och miljöorienterade produktionsmetoder för varor och tjänster. Generellt syftar frihandelsrörelsen till att utesluta oetiska affärsmetoder och fokuserar på hållbar utveckling av entreprenörskap.


En av de mest lämpliga illustrationerna av frihandel är företaget med ekologiska produkter Urtekram. Grundades i Danmark och blev en av de första eko-företagen och är fortfarande en allmänt känd organisation tills nuförtiden Films Media Group. Energin som används för att stärka maskiner är inte beroende av fossila bränslen. Istället, för att lansera det lokala kraftverket, använder producenten den förnybara energiresursen — lokalt odlad hay Films Media Group, Urtekrams framgång ligger bakom den kloka distributionen av varor och arbetarnas engagemang. Han menar att för att öka försäljningen borde köparna vara det uppsats om handel om varför ekologiska produkter är bättre för dem och hur rättvisemärkta varor kommer att förbättra deras livskvalitet och miljötillstånd.


Om arbetarna brinner för hållbar utveckling är de kapabla att sprida medvetenhet bland människor och övertala dem att följa rättvisemärkta rörelsen. Exemplet med ekologiska produktföretaget Urtekram är otroligt hjälpsamt för att undersöka rättvisemärkt koncept. För det första genom att producera ekologiska varor, uppsats om handel, företaget gynnar både konsumenterna och miljön. Köparna har en möjlighet uppsats om handel köpa högkvalitativa produkter som inte är skadliga för deras hälsa, medan planeten inte lider av de negativa följderna av produktionsmetoderna.


För det andra, förutom att producera varor, utbildar Urtekram också människor om det väsentliga värdet av rättvis handel för samhället. Genom att informera kunderna om fördelarna med ekologiska produkter ökar Urtekram-representanterna nivån uppsats om handel medvetenhet om hållbar utveckling. Följaktligen, uppsats om handel, företaget Urtekram är ett lysande exempel som bevisar den positiva effekten av rättvis handel på livskvaliteten. Sammantaget, i den moderna entreprenörskapsmiljön, full av oetiska affärsmetoder och omoraliskt beteende, spelar konceptet rättvis handel en avgörande roll. Således, uppsats om handel, företag som Urtekram ger ett betydande bidrag till förbättringen av rättvis handel.


Films Media Group. Rättvis handel, rättvis uppsats om handel Få grönt företagande att fungera. Filmer On Demand. Översikt över Fair Trade-konceptet, uppsats om handel. Denna uppsats skrevs och skickades till vår databas av en student för att hjälpa dig med dina egna studier. Du är fri att använda den för att skriva din egen uppgift, men du måste referera den ordentligt. Om du är den ursprungliga skaparen av denna artikel och inte längre vill ha den publicerad på StudyCorgi, begär borttagning. Läs mer. Kontinuitetsplanering: University of Virginia. Citera detta papper Välj stil. Välj citatstilar APA-6 APA-7 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard.


Referens StudyCorgi. Arbete som citeras "Översikt över Fair Trade Concept. Bibliography StudyCorgi. Referenser StudyCorgi. Drivs av CiteChimp - den bästa automatiska referenstillverkaren. Kopiera till urklipp.





uppsats om kärlek



Hem — Uppsatsprov — Ekonomi — Internationell handel — Internationell handel. Vilket ämne som helst. Vilken typ av uppsats som helst. Internationell handel är utbyte av kapital, varor och tjänster över internationella gränser eller territorier. Det är utbyte av varor och tjänster mellan nationer i världen. Internationell handel kan utveckla en ekonomi i landet. Ökningen av exportmarknaden är mycket fördelaktig för en ekonomi, men å andra sidan kan ökningen av importen vara ett hot mot ekonomin i det landet. Det har varit beslutsfattarnas oro att hitta den rätta balansen mellan frihandel och begränsningar.


Internationell handel är typiskt sett dyrare i fråga om inrikeshandel. Det finns ett antal orsaker såsom tariffer, kostnad för förseningar, kostnader relaterade till skillnader i rättssystem etc. Produktionsfaktorerna som arbetskraft och kapital är mer rörliga inom landets territorier än i andra länder. Internationell handel är begränsad till utbyte av varor och tjänster. En annan skillnad mellan inhemsk och internationell handel är att produktionsfaktorer som kapital och arbetskraft vanligtvis är mer rörliga inom ett land än mellan länder. Den internationella handeln är alltså mestadels begränsad till handel med varor och tjänster, och endast i mindre utsträckning till handel med kapital, arbetskraft eller andra produktionsfaktorer. Handel med varor och tjänster kan fungera som ett substitut för handel med produktionsfaktorer.


Istället för att importera en produktionsfaktor kan ett land importera varor som intensivt använder den produktionsfaktorn och därmed förkroppsligar den. Ett exempel är USA:s import av arbetsintensiva varor från Kina. Istället för att importera kinesisk arbetskraft importerar USA varor som producerats med kinesisk arbetskraft. En rapport i föreslog att den internationella handeln ökade när ett land var värd för ett nätverk av invandrare, men handelseffekten försvagades när invandrarna blev assimilerade i sitt nya land.


Risker i internationell handel är de största hindren för handelns tillväxt. Bedömningen av risker i den internationella handeln spelar en viktig roll för att besluta om vilka betalningssätt som ska användas för uppgörelsen mellan köpare och säljare. Att förstå risk är en av de viktigaste delarna av internationell handel. Hur mycket volatilitet beror på din risktolerans, ett uttryck för förmågan att anta volatilitet baserat på specifika ekonomiska omständigheter och benägenheten att göra det. I ideal riskhantering följs prioriteringsprocess där riskerna med störst förlust och störst sannolikhet att inträffa hanteras först, och sprickor med lägre sannolikhet att inträffa och lägre förlust hanteras i fallande ordning.


Riskhantering är identifiering, bedömning av prioritering av risk och möjligheten att en händelse inträffar och negativt påverkar uppnåendet av ett mål. Risken i sig har osäkerheten. Risker kan komma från olika källor, inklusive osäkerhet på finansmarknaderna, hot från projektmisslyckanden, juridiska skulder, kreditrisk, olyckor, naturliga orsaker och katastrofer, avsiktlig attack från en negativ eller händelse av osäkra eller oförutsägbara grundorsaker. Det finns två typer av händelser, dvs. negativa händelser kan klassificeras som risker medan positiva händelser klassas som möjligheter.


Att handla globalt ger konsumenter och länder möjlighet att exponeras för nya marknader och produkter. Nästan alla typer av produkter finns på den internationella marknaden: mat, kläder, reservdelar, olja, smycken, vin, aktier, valutor och vatten. Tjänster handlas också: turism, bank, konsultverksamhet och transport. En produkt som säljs till den globala marknaden är en export, och en produkt som köps från den globala marknaden är en import. I en internationell handel är varor och tjänster inblandade, köparen och säljaren förhandlar detaljer om metod och tidpunkt för både betalningar och leverans. Dessa förhandlingar kräver uppmärksamhet på komplexa detaljer om kreditarrangemang, transaktionsstruktur, juridiska frågor, politiska och gränsöverskridande risker.


Kom ihåg: Detta är bara ett exempel från en studiekamrat. Från 3 timmars leverans. Tyvärr är kopiering inte tillåten på vår webbplats. Vi kommer då och då att skicka dig kontorelaterade e-postmeddelanden. När bönderna odlar kaffe förväntar de sig ett bättre pris när de säljer det. Så är dock inte fallet. De flesta bönder får låga priser för sitt kaffe, vilket är lägre jämfört med produktionskostnaden. Så småningom hamnar många bönder i yttersta fattigdom och ständiga skulder. För att rycka bönder ur denna kris är rättvis handel en hållbar lösning. Ett rättvist handelssystem börjar med bonden som huvudproducent.


Till exempel anställer bonden i Etiopien en arbetsstyrka för att skörda kaffe och betalar dem lön för varje pund kaffe som skördas. Bönderna kommer sedan att sälja kaffet till ett lokalt kooperativ för tvätt och torkning. Det är viktigt att notera att lantbrukaren är medlem i kooperativet som en del av kriterierna för rättvis handel. Det lokala etiopiska kooperativet kommer sedan att mäta och packa kaffe med specifika mått på pund och exportera det till alternativa handelsorganisationer ATOs i utvecklade länder. Detta är ett av kraven för mässcertifiering. En importör måste följa det fasta priset. Annars finns det ingen rättvisemärkt. Importören bör också ge extra utgifter i form av en kredit till producenter och teknisk expertis, vilket kommer att hjälpa jordbrukare att omvandla sitt oorganiska jordbruk till ekologiskt jordbruk för att uppnå bättre avkastning.


De alternativa handelsorganisationerna deltar också i produktionsprocessen genom att rosta och förpacka kaffe innan det säljs till slutkonsumenten via detaljhandelskanaler eller etablerade ATO-försäljningsmekanismer. Rättvis handel med kaffe betyder alltså mer för bönderna eftersom det förbättrar deras försörjning och välfärd, allt från utbildning till hälsa till samhällsutveckling Global Exchange, p. En annan mässa är den för sockerproduktionsindustrin. De flesta utvecklade länder som USA odlar socker som är otillräckligt för konsumtion. Till exempel tar det internt producerade sockret i USA för 80 procent av dess användning.


Det innebär att ytterligare 20 procents konsumtion uppfylls genom import från utvecklingsländer. Men de fallande internationella marknadspriserna, dåliga arbetsförhållanden och miljöbrist innebär allvarliga utmaningar för bönder i utvecklingsländer. Ändå säkerställer rättvisemärkt socker att sockerrörsbönder från utvecklingsländer får rimliga priser för sin vara. Rättvis handel med socker skapar också en handelsförbindelse mellan bönder och importörer. Dessutom gör pengarna från försäljningen av socker till importörer det möjligt för bönder att förbättra sina försörjningsmöjligheter förutom att förbättra sina skördar BBC News, p.


På konventionella icke-rättvis handel gårdar spraya bönder sina sockerrör med bekämpningsmedel utan att följa standarder. På några av dessa gårdar bränner bönder de vänstra sockergrödorna utan att ta hänsyn till effekterna av föroreningar. På mässgårdar bör dock bönder följa standarderna för besprutning av bekämpningsmedel och herbicider och andra miljöskyddsåtgärder som syftar till att bevara ekosystemet och ge ekologiskt värde. Forskning visar att bönder som säljer sina sockerrör till certifierade rättvisemärkta organisationer åtnjuter högre rättvisemärkta priser utöver att de får expertis om hållbara tekniker för sockerrörsproduktion. På senare tid har importörer valt att importera socker under rättvis handel, vilket ger producenterna större vinster.


Detta beror på att slutkonsumenterna vill konsumera socialt ansvarsfulla varor för att höja standarden för de fattiga under det sociala rättssystemet. Det är också absolut nödvändigt att notera att fair trade-priset för varor enligt detta system inte förändras så mycket eftersom försäljningsagenter måste följa standarderna och reglerna för försäljning av Fair Trade Certified Sugar, p. Ett rättvis handelssystem är avgörande för bonden eftersom det gör det möjligt för jordbrukare att få bättre betalt för sina produkter. Sedan starten av detta system har sockerrörs- och kaffebönder gynnats avsevärt av de högre priserna.


Dessutom har produkterna under rättvis handelssystem inte alltför stora mängder bekämpningsmedel och uppvisar alltid kvalitet som efterfrågas av många konsumenter. Noterbart är att konsumtionen av produkter som bär varumärkeslogotypen för rättvis handel inte bara hjälper till att stödja småbonden utan också att höja levnadsstandarden för många familjer i utvecklingsländer. BBC Nyheter. Hayes, Mark. Om effektiviteten av rättvis handel, granskning av social ekonomi , 64 4 , , Renard, Marie-Christine. Rättvis handel: kvalitet, marknad och konventioner. Journal of Rural Studies , 19, , Behöver ett anpassat analytiskt essäprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig?


certifierade skribenter online. Exempel på Fair Trade - Trade System. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning: Rättvis handelsmål för rättvis handel Så fungerar det Rättvisemärkt kaffe Exempel på rättvis handel med socker Slutsats Verk som citeras. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om exempel på rättvis handel — handelssystem specifikt för dig! Inte säker på om du kan skriva en artikel om Exempel på Fair Trade — Trade System själv? Denna analytiska uppsats om Fair Trade System skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta.

No comments:

Post a Comment